Dekoratörlerin Para Harcamaktan Çekindikleri ve Çekinmedikleri Şeyler

Bütün evi dekore etmek istediğiniz zaman; mobilyalar, yemek takımları, halılar, yastık ve minderlerin masrafları çok hızlı bir şekilde ekleniyor. Çok para harcamamak için ucuz ve düşük kalite alacağınız bazı ürünler, rahatsız hissettireceği için birkaç ay sonra yenilemek isteyebilirsiniz ve böylece daha çok para harcamış olursunuz. Bu yazıda evinizi yeniden dekore etmek istediğiniz zaman hangi ürünlerin ucuzunu ve hangi ürünlerin kaliteli olması gerektiğini yazdık.

Tekstil ürünleri evinizin stilini değiştiren en hızlı parçalardır ve aynı zamanda en ucuz parçaların arasında gelir. Birkaç minder kanepenizin görüntüsünü değiştirebilirken uyumlu örtüler bütün odanızın havasını değiştirir. Bunları uygun fiyatlı alırsanız sezon sonlarında ve canınız değiştirmek istediği zaman suçluluk duymadan değiştirebilirsiniz.

Yüksek fiyat konusunda çekinmemeniz gereken bir diğer konu da sanattır. Aldığınız halı kirlenir, bardaklar kırılır ancak aldığınız sanat eseri uzun seneler ve belki de ömür boyu sizinle olur. Stilinize uyan, uzun yıllar sizinle olmasını istediğiniz bir eseri almalısınız.

Eğer evinizde küçük çocuklar varsa cam sofra takımları paranızı harcamayacağınız parçaların arasında yer alacaktır. Pahalı olmayan cam eşyalar alırsanız, kırıldığı zaman üzülmezsiniz.

Her tasarımcının kabul ettiği bir gerçek vardır.. İyi bir aydınlatma harcanılan tutara değerdir. Aydınlatma odanın tonunu belirlediği için ev dekorasyonunda önemli bir yere sahiptir. Uzun yıllar kullanacağınız bu parçayı alırken, yıllar sonra da beğeneceğiniz zamansız bir tasarım almalısınız.

Bir oda dekore ederken, odadaki her bir ürünün lüks görünmesine gerek yoktur. Ucuza alınacak en iyi ev eşyalarının başında halı gelir. Halı ve kilimlerde pahalı seçenekler olsa da uygun fiyatlı ve dayanıklı halılar da vardır. Sisal halılar ve dokuma yün halılar popüler seçenekler arasındadır.

Kanepenin evdeki en çok kullanılan mobilya olduğu konusunda hepimiz hemfikiriz. Kanepenizi uzun yıllar boyunca, rahat bir şekilde kullanmak istiyorsanız kaliteli bir model seçmelisiniz. Eğer rahatsız ve dayanıksız bir kanepe seçerseniz onu değiştirmek için daha fazla harcama yapmış olursunuz.

Güzel görünen uygun fiyatlı bar sandalyeleri bulmak oldukça kolaydır. Kaplamalı olmayan metal veya ahşap bar sandalyeleri uygun fiyatlı seçenekler arasındadır. Eğer yüksekliği ayarlanabilir bir bar sandalyesi almayı düşünmüyorsanız tezgahınızın boyunu ölçmelisiniz. Tezgah ve sandalye arasında ortalama 25 cm mesafe olmalıdır.

Oturma odasına girdiğimiz zaman gözümüze ilk çarpan mobilyalar orta sehpa ve kanepedir. Yan sehpalar daha az dikkat çektiği için yan sehpa alırken büyük bir bütçe ayırmanıza gerek yoktur.

İlgili Makaleler