Halktan birileri ile evlenen kraliyet üyeleri

Prens Harry ve Meghan Markle’ın nişanlandıkları dün resmi olarak açıklandı ve Kraliyet düğününe sayılı zaman kaldı. Bir Prens ile evlenmek için Prenses olmak gerekmediğini bize kanıtlayan Kraliyet aşkları…

1956 yılının Nisan ayında Monaco Prensi ile evlenen Grace Kelly, Philadelphia kökenli bir oyuncuydu. Evlendikten sonra 142 resmi ünvan kazandı ve düğünleri yüzyılın düğünü seçildi.

Orta sınıf bir aileye mensup olan Letizia, İspanya’nın Ovideo kentinde dünyaya geldi. Başarılı bir gazeteci ve haber sunucusu olduktan sonra 1998 yılında ilk eşi ile evlendi ve bir yıl evli kaldılar. Ortak arkadaşları sayesinde Kral 6. Felipe ile tanıştıktan sonra ilişkilerini bir süre gizli tuttular ve 2004 yılında evlendiler. 2014 yılında Kral 6. Felipe’nin tahta geçmesiyle Letizia Kraliçe oldu.

Eski profesyonel yüzücü Charlene Wittstock, Zimbabve’de doğdu ve Güney Afrika’da büyüdü ve 2000 yılında Sydney Olimpiyatları’nda Güney Afrika’yı temsil etti. Prens Albert ile 2000 yılında Monako’da düzenlenen spor etkinliklerinde tanışan Charlene, 10 yıl sonra Prens ile evlendi.

Fitness eğitmeni Daniel Westling, Prensesi ile Stockholm’daki bir spor salonunda tanıştı! Birbirlerine aşık oldukları zaman Daniel Westling, Prensesin spor eğitmeniydi. İsveç Kralı baba bu ilişkiye karşı çıksa bile en sonunda aşk kazandı ve evlendiler.

TV şovu yarışmacısı ve model Sofia Hellqvist ve İsveç Prensi Carl Philip’in 2010 yılında ortak arkadaşlarıyla buluştukları bir restaurantta tanışmalarıyla başlayan aşkları 2015 yılında evlilikle taçlandı.

Windsor Dükü, “Kral 8. Edward” ünvanını bir yıldan daha az süre kullanabilmiştir. 2 kez boşanmış olan Bessie Wallis Warfield Simpson ile evlenmeye karar verdiği zaman o zamanki kurallara aykırı olduğu için tahtı Kraliçe 2. Elizabeth’in babası olan kardeşine bırakmıştır. İngiliz Kraliyet tarihinde tahttan kendi isteğiyle çekilen ilk kraldır.

Kate Middleton, Berkshire’da dünyaya gelmiş ve İskoçya’daki St. Andrews Üniversitesi’nde Prens ile tanışmışlar. Kate Middleton ve Prens William, Kate Middleton eski sevgilisinden ayrıldıktan çok kısa bir süre sonra çıkmaya başladı.

İlgili Makaleler