Cildinizin İhtiyacı Olan Besinler!

A vitamini yönünden oldukça zengin olan havuç, cilt ve göz sağlığı için önem taşımakla birlikte cildin görünümünü geliştirmek için de kullanılabilir. Birçok kaliteli kozmetik kremin içerisinde ‘retinol’ karşımıza çıkar. Havuç da cilt için doğal retinol işlevi görerek antioksidan etkisi ile cildin görünümünü geliştirebilir.

Sabah uyandığınızda bu karışımı uygulamanız toksinleri atmaya yardımcı olur. Limon, safra kesesi ve karaciğeri harekete geçirirken, su da bağırsakların ve cildin su ihtiyacını karşılar.

Domatesin içeriğindeki “likopen”, vücutta antioksidan görevi yapar, lekelerin oluşumunu ve cildin kırışmasını önler. Bununla birlikte düzenli olarak domates tüketmek cildi güneşin zararlı etkilerinden de korumakta etkilidir.

Ceviz ve badem içerikleriyle hücre zarını güçlendirerek, toksinlerin hücrelerde tahribata yol açmasını engellemek için önemli besinlerdir. Cildin sağlık görünmesi için gereklidir ve içerdikleri yağ asitleri ile hücre yapısının korunmasına katkıda bulunabilirler.

C vitamini bakımından zengin olan çilek, böğürtlen, yaban mersini ve ahududu cildin elastikiyetini sağlayan kolajenin üretilmesine yardımcı olur.  Bu vitaminle birlikte iltihapları önler ve cildin gelişmesini sağlar.

Cilt yapısını güçlendirip, uzun süreli sıkılaşma ve canlılık sağlayan soya, aynı zamanda en büyük sivilce karşıtı içeriğe sahiptir. Derinin en alt katmanlarına kadar etki ederek hücrelerin yenilenmesinde de büyük rol oynamaktadır.

Brokoli, kereviz ve ıspanak gibi sebzeler yüksek oranda antioksidanlar ile cildin esnek kalmasını sağlayan C vitamini, yaraların iyileşmesinde yardımcı A vitamini ve hücrelerin oksijeni kullanmasını sağlayan E vitamini içerir.

İlgili Makaleler